2013. március 6., szerda

Önbizalom

"Az elismert pszichoterapeuta, Dr. Nathaniel Branden, úgy definiálja az önbecsülést, mint a „hajlam arra, hogy az ember megtapasztalja, hogy van annyi képessége, hogy meg tudjon küzdeni az akadályokkal az életben.”
Az önbecsülés alapja lényegében arról szól, hogy hogyan látjuk önmagunkat és hogyan képzeljük el a helyünket a világban. Szóval ez egy olyan kép, ami a valóságon alapul.
Egy egészséges önbecsülés és önbizalom mindenkinek nagyon fontos. Pozitív életszemléletet nyújt az életben, ami tükröződik a munkabeli teljesítményben, kapcsolatokban és mindenben, amit csinálunk.

Itt van a 10 hasznos tanács, hogyan lehet az önbecsülést növelni:

Jobb hitelbecsléssel jobb hitelnyújtási kamatot fogsz kapni

Mindenki különleges és egyedülálló. Egy embert nem lehet egyetlen oldalról megismerni. Például, az emberek általában irigylik a gazdagokat és azt gondolják, hogy nekik minden megvan, és pont ezért ők a világ legboldogabb emberei. Mégis, az élet legszebb pillanatait nem lehet pénzért venni. Sok történetet hallunk arról, hogy a gazdagok mennyire boldogtalanok, és pont ez az a jel, ami mutatja, hogy a gazdagság nem egyenlő a boldogsággal.

Saját magad értékelése


Saját magunk elfogadása különbözik attól, hogy meg is becsüljük magunk. Az ön-elfogadás előfeltétele az önbecsülésnek, de az utóbbinak mindig meg kell lenni. Van aki pesszimista módon, krónikus önbizalomhiánnyal fogadja csak el magát, ami nem tesz jót az egészségnek. ”Elfogadom, hogy nem tudom azokat megtenni, amiket szeretnék, mert túl gyenge vagyok hozzájuk.” - egy tipikus állítás, ami ábrázolja az egészségtelen ön-elfogadást.
Önmagunk értékelése pozitív oldalról egy határozott serkentő. Az embernek ki kell emelni a jó tulajdonságait, erősíteni őket

Tartózkodj az összehasonlítgatástól!

Az alacsony önbecsülést a környezet is okozhatja. Újra, ez visszavezethető az önelfogadás hiányára. Mindenki különböző és olyan tulajdonságaid vannak, amik másoknak nincsenek. Egy általános önkép kialakítása úgy kéne felépüljön, hogy nem vesszük figyelembe a többi embert.

Ne szomorodj el!

- Senki nem tökéletes. A hibázás teljesen normális és az embereknek ezt a tényt el kéne fogadniuk. Az alacsony önbecsüléssel rendelkezők hajlamosak padlóra kerülni a folyamatos ön-kritikával. Egy belső hang azt visszhangozza a fejükben, hogy nincs remény. Ez nem helyes, és a belső hangok irányítása egy megoldás a problémára. Örülj annak, amiben eddig jó voltál, hiszen az a legfontosabb.

Támogasd a pozitív embereket!

 Ha olyan barátaid vannak, akik pozitívan állnak hozzá a kihívásokhoz, akkor az rád is olyan hatással van, hogy jobb fényben látod a világot és ez még az önbizalmadat is építi.

Emlékeztesd magad a jó tulajdonságaidra!

Újra: mindenkiben megvan a szépség. Emlékezz azokra a dolgokra, amit szeretsz saját magadban és a jó dolgokat, amiket tettél és készíts is egy listát a legfantasztikusabbakról! Ez segíteni fog az önbizalom növelésben és biztosan jó okot fog arra adni, hogy mosolyogj.

Használj eszközöket!

 A könyvek, cd és egyéb dolgok vásárlása nem fáj, ugye? Ezek az anyagok minden bizonnyal biztosítani tudnak néhány hasznos utat, hogy hogyan küzdj meg az alacsony önbecsüléssel. Habár ezeknek a vásárlása teljesen fölösleges, ha az információt nem lehet a való életben használni."

Forrás: Önbizalom növelés


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése