2013. március 21., csütörtök

Charlotte aux poires

Kenguru matekversennyel kezdtem a napot, majd leosztályozták a step gyakorlatunkat, ami nagyon jól sikerült.  Délután csapatokban oldottuk meg a biológia feladatokat. Iskola után, Martine-nal nekiláttunk a Charlotte aux poires torta készítéséhez holnapra egy kedves barátom szülinapjára.


Hozzávalók:
  • 8 db körte
  • 2 egész tojás+ 4 sárgája
  •  60 g maizena liszt (kukorica liszt)
  • 50 g vaj
  • 1/2 L tej
  • 180 g cukor
  • 300 g porcukrozott babapiskóta
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • karamell öntet
A cukrot az összes tojással kikeverjük, mígnem fehér nem lesz. Hozzáadjuk a 60 g kukorica lisztet, majd a tejet forrón hozzáadjuk és a vaníliás cukrot. Folytatjuk a keverést a géppel, majd átöntjük egy fazékba. Gázon folyamatosan keverjük, mígnem megkeményedik és puding szerű krém nem lesz. Visszaöntjük az edényben és hagyjuk kihűlni. Közben a kör alakú edényt kikenjük vajjal és körberakjuk babapiskótával. A körtét az 50 g vajjal a gázon pároljuk 4-5 percig. A karamell öntetet ráfolyatjuk a babapiskótákra, majd rétegezzük a hozzávalókat. Először a krém, utána 1 réteg körte, majd babapiskóta és így rétegezzük. A krémmel fejezzük be és utána hagyjuk kihűlni.
Egyszerű és gyors elkészítés és nagyon ízletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése